Landgoed 't Borghuis

Wandelen

Wandelen in Twente

De groepsaccommodatie ‘t Borghuis is zeer mooi gelegen aan de rand van en uitgestrekt bosgebied van landgoed de Snippert, met prachtige vennen en heideveldjes. Er zijn veel wandel en fiets mogelijkheden in deze Twentse omgeving. Een kleine bloemlezing vindt u hieronder.

De Oldenzaalse stuwwal

Op korte afstand van ‘t Borghuis ligt de Oldenzaalse stuwwal. In deze enigzins heuvelachtige omgeving liggen een aantal terreinen van Natuurmonumenten die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Of U nu kiest voor het landgoed Boerskotten, de omgeving van Duivelshof of landgoed Egheria, u zult versteld staan van de het steeds wisselende landschap met een grote diversiteit van vegetatie. Dat het Twentse landschap de naam heeft een coulissen landschap te zijn maakt deze omgeving meer dan waar. 

Arboretum ”Poort Bulten”

Het Arboretum Poort-Bulten is gelegen in De Lutte aan de weg naar Losser, even buiten dit dorp op een fietsafstand van ‘t Borghuis.
Het terrein heeft een oppervlakte van 19 ha. waarvan 8,6 ha in beslag genomen wordt door het Arboretum zelf. De rest van het terrein bestaat uit een weiland met daarin een uniek poelenlandschap en een bosstrook. Het Arboretum is een fraai aangelegd park met daarin circa 2.500 bomen en heesters, verdeelt over 1.000 verschillende soorten. De meeste bomen en heesters zijn voorzien van een bordje met daarop de Nederlandse en Latijnse naam.

Door de parkachtige aanleg is het Arboretum naast een unieke leerschool van de natuur een fraai en uitnodigend wandelgebied dat in elke jaargetijde zijn bekoring heeft. In het vrijwel dagelijks geopende informatiecentrum worden intressante tentoonstellingen gehouden.

Lutterzand

Tussen De Lutte en Beuningen, op een prima fietsafstand van ‘t Borghuis (ook goed te bereiken met de auto), ligt het Lutterzand.
Deze omgeving is ontstaan door zandverstuivingen en de grillige loop van de Dinkel die dit gebied doorkruist.De wandelroutes die, duidelijk aangegeven, door deze prachtige omgeving lopen leiden u langs dennenbossen, heuvelachtig terrein en de Dinkel die zich een weg door dit natuurgebied heeft gebaand.
Talloze plekjes zijn hier te vinden om te picknicken, of gewoon uit te rusten.

Landgoed Singraven

Met zo’n 416 ha. is het Landgoed Singraven bij Denekamp ‘t grootste aaneengesloten natuurbezit in N.O. Twente. Dit ligt voor de geoefende fietser of met de auto goed bereikbaar vanaf ‘t Borghuis. Bij de watermolen op dit landgoed is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Naast de uitgebreide wandel en fietsmogelijkheden door het prachtige landschap met zijn meanderende Dinkel zijn hier een eeuwenoude watermolen en een bijna net zo oude havezathe te bezichtigen

Wandelen met natuurgids Emmy
Emmy kan met haar kennis een hele afwisselende wandeltocht verzorgen.  Zij heeft een gidsendiploma en heeft allerlei cursussen gevolgd met name over het grofwild. Klik hier voor meer informatie over de wandeltochten met Emmy. 

 

 

 

wandelen in Twente en combineren met een overnachting op landgoed 't Borghuis. www.borghuis.nl
Wandelen combineren met een overnachting op landgoed 't Borghuis. www.borghuis.nl