Landgoed 't Borghuis

Senioren uitjes

Tijdens een verblijf op Landgoed ’t Borghuis is het goed te weten dat er talloze mogelijkheden zijn voor vermaak, ook voor de ouderen onder ons! We geven u graag een overzicht zodat u een beeld krijgt van de leuke activiteiten en mogelijkheden in Twente en omgeving.

Hebt u vragen over een bepaalde activiteit of een uitje? Neem contact met ons op! We helpen u graag verder.

Golfbaan Sybrook

senioren uitjes golfbaan sybrook

Na een wandeling van 1,5 km vanaf Landgoed ’t Borghuis komt u bij de prachtige golfbaan van Het Rijk van Sybrook waar u in alle rust een balletje kunt slaan. Ook kunt u terecht bij het restaurant in het clubhuis van Het Rijk van Sybrook met een werkelijk voortreffelijke keuken. Kijk op hun website voor openingstijden, baaninformatie of informatie over het restaurant inclusief menukaart.

Lutterzand Expresssenioren uitjes lutterzand express

Bent u bekend met het prachtige natuurgebied Het Lutterzand? Dit wandelgebied vindt u langs het riviertje de Dinkel, dat op natuurlijke wijze de grens vormt tussen het lagergelegen stroomdalgrasland en het uitgestrekte, hoger gelegen stuifzandgebied. De geschiedenis van dit mooie gebied ziet u terug in de lagen van de steile oevers, tot aan de laatste ijstijd! Wilt u genieten van een heerlijk verzorgde dag én de natuur ontdekken? Dan is het Lutterzand Express-arrangement een aanrader! Ontvangst met koffie/thee en krentenwegge, de rondrit in de Lutterzand Express (met plek voor rolstoel) met pauze een drankje. Bij terugkomst een goede borrel en heerlijk eten aan de Skottelbraai vleesbraai. Als afsluiter een kop koffie van verse bonen en bonbons. Kijk op lutterzand.nl voor meer informatie over dit arrangement en de overige activiteiten.

Wellness bij Landgoed ’t Borghuissenioren wellness

Hebt u behoefte aan ontspanning en is het de hoogste tijd om zelf eens goed in de watten gelegd te worden? Dan maakt u tijdens uw verblijf een afspraak met dediplomeerd schoonheidsspecialiste Marjan Wolbers. Naast haar werkzaamheden als schoonheidsspecialiste heeft zij meer dan 30 jaar ervaring als verpleegkundige voor mensen met verschillende beperkingen. Haar (mensen)kennis maakt dat zij precies kan inschatten wat haar klant nodig heeft. De volgende behandelingen (van één uur) biedt zij aan:

  • Foam-diepte reiniging, gezichtsmassage, gezichtsmasker, gezichtscrème;
  • Lakken van hand- en teennagels;
  • Hand-armmassage, handpacking, voetmassage, voetpacking;
  • Wenkbrauwen eplieren, harsen en eventueel verven.

Wilt u reserveren? Dat kan door telefonisch contact op te nemen via mobiele nummer 06 306 122 69.

Steenfabriek Lossersenioren uitjes steenfabriek losser

Vanaf ’t Borghuis kunt u een prachtige wandeling maken van ongeveer 2,5 kilometer naar de Steenfabriek in Losser. Hier kunt u genieten van koffie, thee en heerlijke krentenwegge. In de steenfabriek volgt u een historische rondleiding en maakt u een ritje op het veldspoor rondom de kleigroeve. Een rondleiding reserveren? Dat kan op de website van de Steenfabriek Losser.

Natuurfotograaf Arjan Baanseniorenuitje natuurfotograaf

Bent u liefhebber van natuur in binnen- en buitenland? Dan is een bezoek van natuurfotograaf Arjan Baan een absolute aanrader! Tijdens een heuse natuurpresentatie beleeft u de natuur aan de van eigengemaakte foto’s van Baan. De natuurpresentatie kan in uw accommodatie gegeven worden. Maak hiervoor een afspraak met Arjan Baan.

Emsflowersenioren emsflower uitje

Dichtbij Losser, net over de grens van Duitsland, vindt u in Emsbüren het bekende Emsflower. Deze grote plantenkwekerij heeft vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn: een grote showkas met talloze planten, vlindertuin met vlinders uit tropische gebieden en tropentuin met onder andere papegaaien. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in het restaurant. De kwekerij is rolstoelvriendelijk.

Arboretum in De Luttesenioren uitje arboretum

Dichtbij Landgoed ’t Borghuis vindt u het pittoreske plaatsje De Lutte met het prachtige Arboretum Poortbulten. Dit is een historisch bomenpark met maar liefst 2.500 bomen en heesters van over de hele wereld, verdeeld over wel 1.000 soorten. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Interessante toevoeging aan dit bomenpark is het later aangelegde poelenlandschap. De wandelroutes in dit

Losserse Böggelriedersseniorenuitjes boggelrieders

Met inmiddels talloze (inter)nationale optredens op de teller, zijn De Losserse Böggelrieders een graag geziene gast op feesten en festivals. Twentse tradities worden gecombineerd met muziek en dans. Terwijl accordeonisten spelen, wordt er door de Daansers gedanst op klompen en worden allerlei capriolen uitgehaald op de beroemde en unieke fietsen: de Böggelrieders. Wilt u een bezoek brengen aan deze dansgroep tijdens uw verblijf bij ’t Borghuis? Bezoek de Böggelrieders online en vraag naar de mogelijkheden.

Geef een Liedseniorenuitje geef een lied

Wat is er nou mooier dan een eigengemaakt lied meezingen? Zo werkt het: stuur van tevoren informatie door, grappige gebeurtenissen, herinneringen of wetenswaardigheden. De mensen van Geef een Lied gaan ermee aan de slag en er wordt een lied van gemaakt. Het lied kunt u vervolgens samen of zelf zingen! Ook een lied cadeau geven? Vraag uw lied aan op geefeenlied.nl!

Huifkartochthuifkartocht voor senioren

Bent u gek op paarden én gezelligheid? Laat u dan vervoeren door de prachtige Twentse omgeving in een heuse huifkar! Tijdens deze huifkartocht ontdekt u Twente terwijl u comfortabel wordt rondgereden. De huifkartocht begint bij uw accommodatie bij ’t Borghuis en u wordt ook weer netjes teruggebracht. De huifkartocht is geschikt voor kleine en grote groepen en rijdt korte en lange routes. Vraag Huifkarverhuur De Luts naar de mogelijkheden.

Tuincentrum Woltersuitje senioren tuincentrum wolters

Lekker een dagje snuffelen tussen planten en bloemen in een aangename omgeving? Dan is Tuincentrum Wolters een aanrader! In het tuincentrum vindt u een sfeervolle brasserie waar u terechtkunt voor een goede kop koffie of een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Via de website is het mogelijk om van tevoren een arrangement te boeken. Zeker de moeite waard! Het tuincentrum is geheel rolstoelvriendelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig. Vindt u het fijn om ter plekke gebruik te kunnen maken van een rolstoel? Dan is deze bij Tuincentrum Wolters te reserveren.